SAMSUN / BAFRA - Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Adres
DOĞANKAYA MAH. DOĞANKAYA YENİ SK. DOGAN KAYA ÖZEL EITIM UYGULAMA MERKEZI BLOK NO 31 BAFRA / SAMSUN
Vizyon
VİZYONUMUZ Bilimsel kriterleri kurum olarak ilke edinmiş, dünyadaki bütün gelişmeler yakından takip edilerek alana yönelik farklı ve başarılı çalışmaları kurumumuzda uygulamak. Bu sayede otistik bireyin dünyasında gelinebilecek en üst seviyeye ulaşmaktır. Dünyada uygulanan otistik bireylere yönelik eğitim – öğretim yöntem teknikleri, yeni gelişmeleri ve bilimsel çalışmaları araştırıp okula uygun sağaltımlar yapmak. Otistik bireyleri toplumsal yaşama entegrasyon çerçevesinde iletişim argümanlarının tamamını kullanarak çevremizdeki topluluğu bilinçlendirmek otizmi mümkün olduğunca büyük kitlelere tanıtmak. Ülke gerçekleri göz önüne alındığında, özel eğitimin daha da yaygınlaşması için gerekli girişimlerde bulunup özel alt sınıfların açılmasında liderlik rolü üstlenmek. Tüketici konumunda olan otistik bireyleri, mesleki eğitime hazırlama anlamında gerekli düzenlemeleri yapıp, üretici bireyler haline getirmek.
Misyon
MİSYONUMUZ Anayasamızın 42. maddesinde yer alan ‘’Hiç kimse eğitim öğretim hakkında mahrum bırakılmaz’’ ilkesinden yola çıkarak; otistik bireylere eğitim vermekteyiz. Eğitimde fırsat eşitliğine olan inancımız, bizleri bölgemizde bulunan tüm otistik bireylere ulaşım, onları performansları ölçüsünde eğitim öğretim ve mesleki eğitim adı altında kurumumuzun tüm imkanlarından faydalandırmaktır. Bölgemizde gerekli bilgilendirme seminerleri çerçevesinde toplumu bilgilendirirken, kurduğumuz eğitim sistemiyle gerçek yaşama hazırladığımız otistik bireylerin toplumdan kabul görme sürecini arttırmaktır. Otistik bireyleri yaş grupları ve performansları doğrultusunda, ihtiyaca yönelik gerekli birimleri oluşturmak. Yapılan düzenlemelerle mesleki eğitim sürecini de tamamlayan bireyleri tüketici kimliğinden sıyrılmış meslek sahibi üretken bireyler olarak toplumsal rollerini almalarına yardımcı olmaktır. Otistik bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda yakın çevreden başlayarak yapılan sosyal düzenlemelerde aile destek programları oluşturulup onları da kurumun çatısı altında eğitim sürecine sokmaktır. Böylece çocuğu merkeze alan bir anlayışla aile, okul ve çocuk üçgeninde çağdaş, kaliteli ve Avrupa standartlarında eğitim vermektir.
Başarılar
Federasyonun faaliyet programında yeralan ve 15-17 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya da yapılan Atletizm 3. Bölge (Akdeniz,Karadeniz) şampiyonasında Bafra Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü çatısı altında sportif etkinliklerini sürdüren sporcular 5 birincilik ve üç ikincilik alarak bölgenin ilimizin ve Bafra’ mızın gururu oldular.
Öğretim Şekli :Tam Gün
Merkezi Sistem (Kalorifer)
Ulaşım
Öğretmen Servisi(Pandemi dolayısıyla bulunmamaktadır.) veya Özel Araçlarla ulaşım sağlanmaktadır. İlçe merkezinden gelen bir dolmuş bulunmamaktadır.
Doğankaya Mahallesi Yeni Sokak No :31 BAFRA
İlçe merkezine 8 Km uzaklıktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Bir Canlının Gelişimi (Organik Tavuk Üretimi)
Mevcut Sınıflarımızın Her Birinin Proje Çalışması Mevcuttur.